Liellopa gaļas ragū ar spinātu nūdelēm, skābo krējumuun šampinjoniem

Pagatavošanai nepieciešams

250 g liellopa fileja • 1 ēd.k. rapšu eļļa • 150 ml dārzeņu buljons • 2 ēd.k. skābais krējums (tauku saturs 15%) • maza buntīte lociņi • 1 tējk. vidēji stipras sinepes • 1 tējk. marinēti zaļie pipari • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana soli pa solim

1. Katlā liek vārīties 3l sāls ūdeni, par to laiku smalki sagriež lociņus.
2. Šampinjonus notīra ar papīra dvielīti un sagriež plānās šķēlītēs.
3. Kad ūdens uzvārījies, tajā ieber spinātu nūdeles un vāra 5-6 min.
4. Kamēr vārās nūdeles, liellopa fileju noskalo, nosusina un sagriež apm. 1cm lielos kubiņos.
5. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties gaļas kubiņus. Ik pa laikam apmaisot, apcep līdz tie kļūst zeltaini brūni.
6. Gaļai pievieno lociņus un šampinjonus un, regulāri maisot, cep apm. 3-4 min.
7. Tad pielej dārzeņu buljonu, skābo krējumu, sinepes, zaļos piparus un karsē uz lielas liesmas līdz mērce nedaudz sabiezē, tad pievieno, pēc garšas, piparus un sāli.
8. Nūdeles nokāš un pasniedz ar liellopa gaļas ragū.

Nūdeļu – vistas zupa ar dārzeņiem

Sastāvdaļas 4 porcijām

250 g smalkās nūdeles • Vista (apmēram 1,2 kg) • 200 g cukīni • 200 g brokoļi • 200 g burkāni • 200 g kolrābis • 2 lauru lapas • 1 ēd.k. smalki sagriezti pētersīļi • sāls, pipari

Pagatavošana soli pa solim

1. Vistu nomazgā, nosusina apber ar garšvielām, tad to liek vārīties katliņā ar ūdeni, kam pievienota sāls un lauru lapas. Vāra uz vidēji stipras liesmas apmēram 1 stundu.
2. Visus dārzeņus nomazgā, tos ,kas mizojami – nomizo, tad brokoļus sadala rozetēs, burkānus un kolrābi sagriež kubiņos, cukīni – ripiņās.
3. Vistu izņem no buljona, ļauj atdzist, bet buljonu ielej jaunā katlā, tam pievieno dārzeņus un vāra apmēram 10 minūtes, tad pieliek nūdeles pētersīļus, sāli, piparus un vāra vēl 5 minūtes.
4. Vistai noņem ādiņu, gaļu atdala no kauliem, sagriež kubiņos un pievieno zupai, tad to visu vēlreiz uzsilda.

Spinātu nūdeles ar Gorgonzolas siera mērci, valriekstiem un salviju

Sastāvdaļas 2 porcijām

160 g spinātu nūdeles • 50 g Gorgonzolas siers • 25 g valrieksti • 100 ml dārzeņu buljons • 100 g skābs krējums (tauku saturs 25%), var izmantot ari svaigo sieru • 2 salvijas kātiņi • sāls, melnie pipari

Pagatavošana soli pa solim:

1. Valriekstus rupji sakapā un uz pannas viegli apgrauzdē.
2. Salvijas lapiņas noskalo, nosusina un sagriež smalkās strēmelītēs.
3. Nūdeles ieber vārošā sālsūdenī un vāra 5 - 6 min.
4. Pannā ieber valriekstus, salviju, pievieno dārzeņu buljonu, krējumu un visu maisot uzkarsē.
5. Gorgonzolas sieru ar rokām sadala mazos gabaliņos, pievieno mērcei un maisa līdz siers izkūst.
6. Nūdeles nokāš, sajauc ar Gorgonzolas mērci, pēc garšas pievieno sāli un piparus.Labu apetīti!

Asās nūdeles ar tunci un tomātiem.

Sastāvdaļas 4 porcijām

400 g smalkās "EkoMako” nūdeles • 400 g tomātu biezenis • 300 g (neto svars) konservēts tuncis • maza pētersīļu buntīte • 1 timiāna zariņš • 2 ķiploka daiviņas • 1 sarkanais čili pipars • 2 ēd.k. olīveļļa • sāls, pipari

Pagatavošana soli pa solim

1. Timiānu un pētersīļus noskalo, nosusina, lapiņas atdala no kātiņiem un sasmalcina.
2. Ķiploka daiviņas nomizo, smalki sagriež. Čili piparu pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un arī sasmalcina.
3. Tunci ieliek caurdurī un atstāj uz laiciņu, līdz viss liekais šķidrums notek, tad ar dakšiņu to sadala smalkākos gabaliņos.
4. Katliņā uz vidēji stipras liesmas uzkarsē 1 ēd.k. eļļu, tad pievieno čili piparu, ķiplokus un mazliet pasautē, pēc tam pieliek pusi no sasmalcinātiem pētersīļiem, tomātu biezeni un vāra vēl 15 minūtes.
5. Pa to laiku, otrā katliņa uzvāra sālsūdeni, ieber nūdeles un vāra 2 - 3 min.
6. Pēc 15 vārīšanās minūtēm, tomātu biezenī iemaisa tunci, pievieno sāli, piparus un vāra vēl 5 minūtes.
7. Nokāšot nūdeles, 75 ml šķidruma nolej traukā, tam pievieno 1 ēd.k olīveļļu, atlikušos pētersīļus, nūdeles un tomātu-tunča mērci, visu sajauc. Pasniedz nekavējoties!

SEKO MUMS

Draugiem.lv

Facebook

Twitter

SIA “EkoMako” Rūķi, Amata, Amatas novads, Drabešu pagasts LV-4139
E-pasts: ekomako@inbox.lv Telefons: 26448011